helende cirkels

Teken en kleur jezelf naar meer ontspanning,
wijsheid en tevredenheid.

Chakra’s zijn energievelden die in en rond ons lichaam als een systeem aanwezig zijn. Niet zichtbaar, maar voor sommige mensen en getrainde meditatie beoefenaren wel voelbaar. Het lichaam beschikt over vele chakra niveaus. Zij stralen vanuit het centrale zenuwstelsel naar alle kanten uit.

Iedere chakra heeft een plek in het lichaam en is verbonden met specifieke lichaamsdelen, lichaamsfuncties,  emoties, kleuren, klanken en cijfers. Tevens is het chakrasysteem een metaforisch model waarin veel antwoorden liggen voor psychologische vraagstukken.

Het Chakrasysteem is duizenden jaren geleden in India ontstaan. Toen werd de kennis van meester op leerling overgedragen. In de 16e eeuw schreef een Indiase Yogi zijn Sat-Chakra-Nirupana een gedetailleerde omschrijving van de chakra kennis die toen bekend was. In de 20-er jaren schreef Arthur Avolon het boek “The Secret power” waardoor de chakraleer bekendheid kreeg in het westen.

De chakraleer is inmiddels in vele vormen en stromingen geïntegreerd, zoals bijvoorbeeld bij Yoga, meditatie, acupunctuur, acupressuur, Reiki en Tai Chi.

Als we chakra’s gaan tekenen en kleuren, kan er een gunstige werking ontstaan ten opzichte van de balans van de chakra’s. Wat weer een positief effect heeft op ons welzijn.