helende cirkels

Teken en kleur jezelf naar meer ontspanning,
wijsheid en tevredenheid.

Ik vind het belangrijk om het woord "heling" uit te leggen vanuit de context waarin ik het zie en werk. Het woord "heling" kan beloftes in zich dragen die niet waar te maken zijn en vervolgens teleurstellend uitpakken.  

"Helende Cirkels" betekent niet dat symboliek de plaats in kan nemen van de Westerse moderne geneeskunde. Symboliek kan ongeneeslijke fysieke ziektes niet genezen. Desondanks wordt het werken met symbolen als helend ervaren, omdat het de geest kalmeert, de draagkracht verhoogt en een sleutel vormt naar onvoorwaardelijke liefde.

Volgens de wereldberoemde psychiater C.G. Jung compenseert de mandala een chaotische geest en brengt een innerlijk proces op gang om te groeien naar het potentieel voor heelheid. De  geest speelt een cruciale rol. Daar geloof ik in. Ook is door wetenschappelijke onderzoeksmethoden aangetoond dat de menselijke geest van grote invloed is op fysieke en mentale gezondheid.

Door tekenen en mediteren komen zowel lichaam als geest tot rust. Er ontstaat letterlijk en figuurlijk ruimte en innerlijke stilte. Het doel van de inhoud van deze site en de activiteiten is het bevorderen van welzijn en de kwaliteit van je leven. Door het tekenen en kleuren kan je leven makkelijker worden, vrijer. Het is mogelijk dat je gaat begrijpen waar je succesvoller in kunt worden. Maar ook dat sommige dingen gewoon niet mogelijk zijn.