helende cirkels

Teken en kleur jezelf naar meer ontspanning,
wijsheid en tevredenheid.

Een mandala is een cirkelvormige voorstelling die als aandachtspunt voor meditatie wordt gebruikt. In diverse tradities, culturen en religies komt de mandala voor. In het westen is vooral het roosvenster in kathedralen bekend. Maar het meest zijn ze ingebed in het grootse deel van Oosterse tradities. Daar dienen ze als hulpmiddel bij visualisaties. Bijvoorbeeld op de kwaliteiten van Godheden. Niet ter aanbidding, maar om de kwaliteiten in de eigen geest "wakker te schudden". Stilte en aandacht bevorderen dit proces. 

Het maakt niet uit wat je herkomst van cultuur is, of welke religie je aanhangt. Iedereen kan met behulp van het mandala symbool ervaren dat geborgenheid in een centrum gevonden kan worden. Mandala’s kunnen talenten waarvan je dacht dat je ze niet had openbaren. Het intuitief gebruik van kleuren en je eigen symbolen werken versterkend en openen de deksel van je innerlijke schatkist. Een enorme rijkdom om hieruit te kunnen putten en te weten dat je er altijd over kunt beschikken.

In eerste instantie gaat het er bij "helende cirkel" om een mandala te leren tekenen. Er zijn verschillende manieren om een mandala op te zetten. In een wokshop of cursus kan je dat leren als het zelfstandig niet lukt of als je tips en tricks wilt krijgen. Een workshop duurt een dagdeel. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met mandala tekenen. In de workshop volgen we de manier zoals in het filmpje op deze pagina is weergegeven. Een cursus bestaat uit vier dagdelen. Meer tijd om meer te leren, te doen en te ervaren zoals: 

- mandala maken vanuit structuur
- vrije mandala maken
- mandala met gelijke vlakken
- kleurtechnieken
- werken met een thema

Als de tijd het toelaat is er ruimte voor expirimentele methodieken en/of speciale verzoeken.