helende cirkels

Teken en kleur jezelf naar meer ontspanning,
wijsheid en tevredenheid.

Een yantra is een afbeelding die gerelateerd is aan een mantra (een combinatie van woorden en klanken). Het weerspiegelt de geluidstrilling van de desbetreffende mantra. De afbeelding is behulpzaam bij meditatie. Er zijn verschillende mantra’s, dus ook verschillende yantra’s. Zo zijn er negen yantra's ieder met een eigen betekenis. Een tiende yantra (Sri Yantra) heeft alle negen yantra's in zich. 

Deze geometrische afbeeldingen hebben een vastgestelde symmetrische opbouw van lijnen die patronen vormen met een symbolische betekenis. Elke yantra heeft een eigen boodschap in zich. Deze boodschap wordt door meditatie geopenbaard.

Hoewel de vormen en kleuren vastliggen kan een yantra  toch naar eigen inzicht gemaakt worden. Een yantra werkt in op het onbegrensde onderbewuste. Als je in je leven tegen dingen aanloopt waar een yantra voor is, dan kan deze op een creatieve meditatieve manier iets voor je oplossen.

Is er geen specifieke yantra voor jouw thema, maak dan je eigen yantra waar je op kunt mediteren. Yantra's kunnen veel voor mensen betekenen en zeer behulpzaam zijn bij het krijgen van inzichten en transformatieprocessen. 

Er wordt gewerkt aan een cursus waarin we met de yantra  gaan werken. Laat gerust weten als je belangstelling hebt. Dan hou ik je op de hoogte.